Handleiding
Groep
Van een groep kunnen diverse gegevens worden opgegeven, zoals de activiteit, de locatie waar deze actief is, het gewenste minimum en maximum aantal leden en de beoogde leeftijd van de leden. Ook kan worden ingesteld of een groep openbaar of besloten is. Een besloten groep is niet zichtbaar voor niet-leden. Als er echter wordt aangegeven dat er nieuwe leden gezocht worden, kan de groep echter wel gevonden worden, om zodoende nieuwe aanmeldingen mogelijk te maken.
Lidmaatschap
Als u heeft aangegeven dat leden welkom zijn, kunnen bezoekers lidmaatschap aanvragen. Als u wilt controleren hoe een groep voor niet leden eruit ziet, kunt u het beste uit loggen en dan uw groep opzoeken middels de groepenzoeker. Merk op dat als het maximaal aantal ingestelde leden bereikt is, nieuwe aanmeldingen niet mogelijk zijn. Het verdient aanbeveling om aspirant leden enkel te accepteren als u weet met wie u van doen heeft, als u een aanmelding accepteert kan het nieuwe lid immers alle reeds geplaatste berichten, agenda items en telefoonnummers en emailadressen van de overige leden zien. U kunt bijvoorbeeld een aspirant lid een bericht sturen waarin u hem of haar uitnodigt voor een nadere kennismaking.
Leden
Leden van een groep kunnen alle ledengegevens inzien, zoals emailadres en en telefoonnummer. Niet-leden kunnen enkel de naam, geboortejaar en woonplaats zien, zodat er een goed beeld van de groep gevormd kan worden. Groepbeheerders kunnen bovendien zien wanneer iemand lid geworden is. Verder kunnen groepsbeheerders andere leden verwijderen of beheerder maken en berichten versturen.
Berichten
Ieder groepslid kan berichten plaatsen. Voor een openbare groep of een groep waar nieuwe leden gezocht worden, kan bovendien voor elk bericht aangegeven worden of het ook voor niet-leden zichtbaar is. Groepsleden worden per email op de hoogte gebracht als er een nieuw bericht geplaatst is, met uitzondering van de auteur zelf. Berichten kunnen bewerkt en verwijderd worden door de auteur en de groepsbeheerders. Berichten blijven maximaal vijf jaar aanwezig.
Agenda
Agenda items kunnen door alle leden geplaatst worden. Voor een openbare groep of een groep waar nieuwe leden gezocht worden, kan bovendien voor elk agenda item aangegeven worden of het ook voor niet-leden zichtbaar is. Groepsleden wordt per email gemeld als er een nieuw agenda item geplaatst is, de plaatser zelf wordt niet genotificeerd. Oudere agenda items worden na een aantal weken niet meer getoond. Agenda items kunnen bewerkt en verwijderd worden door de plaatser en de groepsbeheerders. Agenda items blijven maximaal vijf jaar aanwezig.